Ergoterapeut
På uddannelsen lærer du at håndtere og analysere menneskers behov og at udtænke og vurdere løsningsforslag.
Uddannelsen til ergoterapeut
Ergoterapeutuddannelsen er en 3½-årig professionsbacheloruddannelse. Optagelse foregår via den koordinerede tilmelding (KOT), og studiet er SU-berettiget.
På Ergoterapeutuddanelsen får du viden om dagligdagsaktiviteter, anatomien og sygdomslæren bag et menneske samt viden om genoptræning og rehabilitering af funktionsnedsættelser i alt fra genoptræning af arm, hjerneskade mm.
Herudover tilegner du dig viden om tværfagligt arbejde samt kompenserende strategier inden for genoptræning.
Typiske arbejdsopgaver som ergoterapeut, når du er uddannet og arbejder på et sygehus, er følgende:
- Udredning/vurdering af funktionsevnenedsættelser
- Vurdering af behovet for/udlevering af hjælpemidler
- Vurdering af synkefunktionen
- Udarbejdelse af genoptræningsplaner (ofte sammen med fysioterapeuter)
De generelle arbejdsopgaver kan variere alt efter arbejdspladsen og deres fokusområder.
Læs mere om uddannelsen ergoterapeut på Uddannelsesguiden: Ergoterapeut
Læs mere om uddannelsen ergoterapeut på Campus Absalon
Uddannelse og praktik på Holbæk Sygehus
På Holbæk Sygehus ønsker vi, at du skal føle dig velkommen, sikker og godt modtaget som studerende.
I afdelingen bliver du tilknyttet en klinisk underviser i ergoterapi, som står for hele din praktik og din undervisning undervejs i praktikken.
I klinisk praksis arbejdes der ud fra den studerendes nærmeste udviklingszone. De studerende bliver en del af et tildelt team, og de skal her lære det ergoterapeutiske arbejde samt at arbejde inden for et praksisfællesskab. De studerende går de første 14 dage sammen med de faste terapeuter for at lære arbejdsgangene at kende. Herefter begynder de at opstarte selvstændige patientforløb i samarbejde med klinisk underviser. Den kliniske praksis er en blanding af et højt patientflow med tilhørende undervisning oppe hos patienten samt efterfølgende. Der er højt fokus på før,- under- og efterrefleksion.
Som studerende indgår man i et fast team, hvor man bliver en del af holdet. Man har derfor sin faste base herinde, hvor der også skrives notater og er plads til fordybelse. Man er dermed altid i direkte kontakt med de faste terapeuter og vil altid være i direkte kontakt med klinisk underviser. Ved behov for ekstra ro, er der et lokale til rådighed, hvor der også er relevant litteratur og computere.
Som studerende er der mono- og tværfaglig undervisning samt tid til fælles fordybning med medstuderende.
Tværfagligt samarbejdes der dagligt med læger, sygeplejersker, SSA, SSH, logopæd, dog er fysioterapeuterne vores tætteste samarbejdspartnere
Samarbejde med Campus Absalon
Vi modtager studerende fra 1, 4, 5. og 6. semester fra Absalon Næstved.
Igennem praktikken sørges der for at semesterbeskrivelsen fra skolen bliver fulgt, så alle de rettidige temaer gennemgås. Der er et tæt forhold mellem teorien på skolen og undervisningen i praktikken.
Karriereveje som ergoterapeut på Holbæk Sygehus
Ergoterapeuterne bidrager til at klarlægge patientens funktions- og aktivitetsevne inden for bl.a. dysfagi og ADL. Der er fokus på den gode udskrivelse, med vurdering af behov for og udarbejdelse af genoptræningsplaner samt stillingtagen til behov for hjælpemidler.
Ergoterapeuterne har en øget tilstedeværelse i enkelte sengeafsnit. Vi arbejder med en rehabiliterende tilgang, hvor vi bidrager til at øge patientens deltagelse i daglige meningsfulde aktiviteter med udgangspunkt i patientens ressourcer.
Dysfagiområdet er højt prioriteret på Holbæk Sygehus. Derfor har ergoterapeuterne en stor rolle i forhold til screening, undersøgelse og behandlingsplaner inden for dysfagi samt formidling af viden til andre faggrupper.
Vi arbejder alle årets dage med faste rul, og du vil efter introduktion indgå i weekend- og helligdagsarbejde.
Kontakt
Opdateret mandag den 15. maj 2023