Omdrejningspunktet for forskning i Anæstesiafdelingen er undersøgelse af etablerede behandlinger, der ikke er tilstrækkeligt belyste. Vi er en lille enhed under opbygning med en forskningsansvarlig overlæge og to ph.d.-studerende, der dels arbejder med egne forskningsprogrammer, men som også, sammen med resten af afdelingen, bidrager til projekter udgående fra andre hospitaler i Danmark.
Aktuelle projekter
PATIENCE
Forskningsprogram der undersøger effekter og bivirkninger ved medicinske præparater, der fremmer bevægelser i mavetarmkanalen. Præparaterne bruges blandt andet i et forsøg på at øge optag af sondeernæring hos patienter indlagt på intensivafdeling.
REACT
Forskningsprogrammet undersøger fordele og ulemper ved medicin, der hjælper med at øge blodtrykket i forbindelse med bedøvelse, fordi narkosen hyppigt medfører lavt blodtryk.
BIHCA
Forskningsprojekt udgående fra Århus Universitetshospital. Projektet undersøger bikarbonat til patienter med hjertestop på hospitalet. Hospitaler i hele Danmark bidrager til at inkludere patienter i projektet, der forventes at løbe over 2-3 år (fra 2023).
Samarbejdspartnere
Anæstesiafdelingen på Holbæk Sygehus arbejder tæt sammen med forskningsenheden på Afdeling for Intensiv Behandling 4131 på Rigshospitalet og med forskere fra Afdeling for Bedøvelse, Operation og Intensiv Behandling på Herlev Hospital. Vi deltager aktivt i forskningsnetværket CRIC – Collaborative for Research in Intensive Care og samarbejder med både nationale og internationale kollegaer om større projekter, der kan medvirke til at forbedre behandlingen for de patienter vi bedøver på operationsgangen og de kritisk syge patienter på intensiv afdeling.
Yderligere information får du ved at tage kontakt til cheflæge Ole Christensen.
Tlf. 59 48 41 01
olch@regionsjaelland.dk
Kontakt
Adresse
Ring til os
Opdateret mandag den 15. apr. 2024