Hvordan er det at arbejde som:
Klik på faggrupperne og læs om arbejdet i afdelingen
Hvem er vi?
I Akutafdelingen vil du møde 18 ambitiøse, fleksible og engagerede lægesekretærer. Vi lægger vægt på et tæt tværfagligt samarbejde med både interne og eksterne samarbejdspartnere. Vi arbejder på skift hele døgnet og alle dage og har et godt socialt samvær på tværs i gruppen – også uden for arbejdstiden.
Arbejdet i Akutafdelingen
Akutafdelingen er en afdeling, hvor tingene går stærkt og hvor du aldrig ved, hvad dagen bringer. Vi gør os umage for altid at yde den bedste service for patienter og pårørende. Vi vægter kvaliteten af vores arbejde meget højt og har fokus på daglig læring.
Akutafdelingen omfatter både en visiteret skadestue, akut indlæggelsesfunktion samt en Akut Diagnostik Enhed med 18 pladser. Der er stor forskel på de tre områder, hvorfor vi også har mange forskelligartede arbejdsopgaver. I dagvagten er vi 4 sekretærer og vores daglige arbejdsfordeling er følgende
Bemanding af skranken, hvor vi skriver alle patienter op til skadestuen samt de patienter, der møder til indlæggelse og som selv transporterer sig herind. Vi afslutter alle skadestueforløb og sikrer, at der er registreret korrekt.
Bemanding af modtagelsen, sammen med læge og sygeplejerske, hvor vi indlægger de patienter, der kommer ind med ambulance, indlægger ’op i huset’ og sikrer korrekt registrering på alle vores indlagte patienter.
Bemanding af visitationstelefonen – hvor alle praktiserende læger og vagtlæger ringer ind og melder deres patienter.
Bemanding af ADE’en; afdelingen og opgaverne minder om dem på en sengeafdeling. Derudover går denne sekretær dagligt med til røntgenkonference og følger efterfølgende op, hvis der er patienter, der skal kontaktes i forbindelse med en ændret behandlingsplan. Det er også denne sekretær, der går til traumekald.
Lægesekretæren i Akutafdelingen er med helt i front og der er kontinuerligt nye udfordringer. Vi vil gerne udnytte alle ressourcer på den bedst mulige måde, hvorfor vi hele tiden ser på nye muligheder for at optimere arbejdsgangene i afdelingen.
Gode egenskaber at have i Akutafdelingen
Du…
- skal være uddannet lægesekretær
- udviser stor ansvarlighed for korrekt registrering
- medvirker til at sikre gode og sammenhængende patientforløb
- værdsætter tværfagligt samarbejde
- er imødekommende og serviceminded
- har stort engagement og arbejdsglæde
Udviklingsmuligheder
Når du arbejder hos os, får du mulighed for både faglig og personlig udvikling. Vi prioriterer uddannelse og har derfor mulighed for at have to lægesekretærer afsted på sundhedskommunom-uddannelsen ad gangen.
Har du lyst til at høre mere om arbejdet som lægesekretær i Akutafdelingen, er du velkommen til at kontakte
Ledende lægesekretær
Gyrithe Gandløse
Tlf.: 59 48 38 04 eller på mail
Hvem er vi?
I Akutafdelingen er vi ca. 70 sygeplejersker ansat – en stor flok af både unge, erfarne og meget erfarne sygeplejersker med vidt forskellig baggrund. Fælles for os alle er, at vi brænder for det akutte speciale. Vi arbejder i en travl og spændende hverdag med masser af faglige udfordringer og tværfaglig samarbejde og sparring.
Arbejdet i afdelingen
Akutafdelingen består af en skadestue med tilhørende skadeklinikker, en modtagelse og en sengeafdeling med en Akut diagnostisk enhed. Udgangspunktet er, at alle sygeplejersker med tiden kan fungere i alle funktioner.
Overordnet arbejder vi med modtagelse af den akutte patient ud fra den fælles ’ABCDE algoritme’. Den sikrer, at der via fælles forståelse, hurtigt skabes overblik og ro ved hjælp af en systematisk tilgang til undersøgelse, behandling og sygepleje. Vi modtager alle patientkategorier lige fra småskader til større traumer, medicinske, kirurgiske og gynækologiske patienter.
Sygeplejerskerne er i front og modtager patienten, triagerer (et system, hvor man ud fra fastlagte målinger og observationer kan fastlægge, hvor hurtigt der skal ske indgriben over for en given patient), vurderer, stabiliserer og behandler denne i tæt samarbejde med læger, lægesekretærer, bioanalytikere, radiografer, serviceassistenter med flere.
Vi har et godt og trygt arbejdsmiljø, hvor vi hjælper og støtter hinanden, og vi prioriterer det gode, sociale og kollegiale samvær.
Gode egenskaber at have i Akutafdelingen
Som sygeplejerske i Holbæk Akutafdeling skal du have en positiv tilgang til det tværfaglige samarbejde, du skal kunne bevare roen og overblikket i en tilspidset akut situation, og du skal kunne trives i en uforudsigelig arbejdsdag, ofte i højt tempo. Du skal, som sygeplejerske, kunne skabe en god relation til både patienter og pårørende og have fokus på det gode patientforløb.
Udviklingsmuligheder
I Akutafdelingen har alle sygeplejersker mulighed for god, faglig udvikling:
- Alle nyansatte sygeplejersker modtager individuel oplæring efter et planlagt introduktionsprogram.
- Vi afvikler hvert år formaliseret kompetenceudvikling inden for akutsygepleje med skills stations for alle sygeplejersker.
- Alle sygeplejersker tilbydes uddannelse i akutsygepleje gennem den nationale tværgående uddannelse, bl.a. med et basis modul i akutsygepleje og mulighed for uddannelse til behandlersygeplejerske.
- I fremtiden bliver der desuden mulighed for at tage en specialuddannelse i akutsygepleje, som er i støbeskeen med godkendelse fra Sundhedsstyrelsen.
Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte:
Uddannelsesansvarlig sygeplejerske for sygeplejersker
Jette Irene Nielsen
Tlf. 93 56 85 16 eller mail
Hvem er vi
Akutafdelingen har ca. 35 læger ansat. Vi brænder for det akutte arbejde og er vant til at fungere i tværfaglige teams internt på afdelingen, men også med personale fra andre afdelinger. Vi er en af Danmarks ældste og bedst fungerende akutafdelinger og er delvist bygget op omkring amerikanske principper for akutafdelinger. Vi samarbejder tæt med et hospital i Boston og mange af speciallægerne har haft ophold der.
Vi er 12 fastansatte speciallæger, hovedparten med speciale i akutmedicin eller under efteruddannelse i dette. Derudover er der ansat en stor gruppe uddannelsessøgende yngre læger, fx i introduktionsstilling i akutmedicin, hoveduddannelsesstilling til Akutmedicin eller klinisk basisuddannelse (KBU).
Afdelingen er meget aktiv i udviklingen, etableringen og udbygningen af det relativt nye speciale, Akutmedicin. Lægerne er en del af en stor afdeling med stor faglighed, stor uddannelsesforpligtelse, godt humør og gensidig respekt imellem alle faggrupper.
Arbejdet i Akutafdelingen
Arbejdet som læge varierer meget. Vi ved aldrig helt, hvordan dagen udvikler sig. Vi modtager ca. 95% af samtlige akutte patienter på Holbæk sygehus. Disse patienter kommer fra egen læge, vagtlægerne, 112 eller via Skadetelefonen. Patienten er i fokus og patientsikkerheden sættes højst. Akutafdelingen har åbent alle årets dage. Der er ca. 145 patientkontakter pr. dag. Lægerne har skiftende arbejdstider. Om natten er der mindst 4 læger på arbejde. Vi arbejder i teams med en erfaren læge som teamleder og i dagtid (8.30-23) har vi en overordnet speciallæge som flowmaster og denne er den øverste beslutningsdygtige på dagen.
Afdelingen er bygget op omkring 3 områder:
- Modtagelsen hvor vi modtager medicinske og kirurgiske patienter til vurdering/indlæggelse. Patienterne vurderes efter et triageringssystem så den mest syge og akut behandlingskrævende patient vurderes først. Vi modtager og diagnosticerer og forestår den initiale behandling. Herefter beslutter vi om patienten skal indlægges eller om de kan afsluttes. Akutafdelingen har visitationsretten til sygehusets øvrige afdelinger. Vi arbejder tæt sammen med disse afdelingers læger. Som led i vores vurdering har vi hurtig adgang til blodprøver og billeddiagnostiske undersøgelser og vi fortager bedside ultalydsundersøgelser. Patienterne vi modtager, har diagnoser der spænder lige fra hjertestop til tromboseret hæmorroide.
- Skadestuen hvor vi modtager patienter visiteret fra Skadetelefonen med akutte skader. En mindre del af skadepatienter kommer via 112 eller lægevisiteret. Som læge arbejder du tæt sammen med behandlersygeplejersker. Også her benytter vi os af hurtig tilgang til billeddiagnostiske undersøgelser. Arbejdet er delvis traditionelt skadestuearbejde. Vi supplerer dette arbejde med bedside ultralydsdiagnostik og ultralydsvejledt analgesi (fx ved hoftenære fracturer). Vi har særlig fokus på behandling af børn, så oplevelsen ved smertefulde indgreb bliver så lille en traumatisk oplevelse, som muligt.
- I ADE’en (Akut Diagnostisk Enhed) er vi et team af sygeplejersker, læger og lægesekretærer, der dels tager imod akutte patienter, som kan færdigdiagnosticeres og behandles og afsluttes samme dag og desuden fungerer som Akutafdelingens eget sengeafsnit.
Stuegang foregår ikke som i gamle dage. Derimod tilses en patient ad gangen, som har vist sig at være mere effektivt end traditionel stuegang. Lægerne tilknyttes den enkelte patient efter specialekompetence. Fokus er på hurtig diagnostik og behandling samt god service over for patienter og pårørende.
Gode egenskaber at have i Akutafdelingen
Du skal..
- være engageret og indstillet på forandring
- holde af tværfagligt teamarbejde
- være idérig og beslutningsdygtig
- kunne arbejde under pres
- have gode kommunikationsevner
- være serviceminded
- være nysgerrig og spørgelysten
- have humor og lyst til sociale aktiviteter
Udviklingsmuligheder
Vi kan tilbyde en solid uddannelse i at modtage akutte patienter. Vi værdsætter nytænkning og prioriterer uddannelse højt. Vi er dybt forankret i udviklingen af det nye akutmedicinske speciale og hos os kan vi tilbyde i-stillinger, HU-stillinger og afdelingslægestillinger med mulighed for merit til akutmedicinsk speciallæge. Og har du bare lyst til at arbejde med akutte patienter i en periode, kan du altid spørge om denne mulighed.
Har du lyst til at høre mere om arbejdet som læge i Akutafdelingen, er du velkommen til at kontakte:
Ledende overlæge for ADE
Kim Madsen
Tlf. 59 48 38 07 eller mail
Kontakt
Adresse
Ring til os
Skadetelefonen
Benyt dette nummer, hvis du er pårørende og har spørgsmål om en patient på skadestuen:
Tlf. 59 48 38 00Skriv til os
Opdateret torsdag den 14. nov. 2024